In- och utcheckning

Cumulus City & Resort -hotellen

Rummet står till ert förfogande efter kl. 14 på incheckningsdagen. På utcheckningsdagen ska du checka ut senast kl. 12. Om bokningsläget tillåter kan du checka in efter kl. 7 och checka ut senast kl. 23. Kontrollera detta när du kommer till hotellet.

Hotell Seurahuone Helsinki

Rummet står till ert förfogande efter kl. 14 på incheckningsdagen. På utcheckningsdagen ska du checka ut senast kl. 12. Om bokningsläget tillåter är det möjligt att mot en extra avgift checka ut senare. För medlemmar i Hotel Bonus Club erbjuder vi avgiftsfri utcheckning fram till kl. 14 om bokningsläget tillåter. Kontrollera detta när du kommer till hotellet. Du kan även fråga på hotellet om det är möjligt att checka in tidigare.

Incheckning senast kl. 16 eller kl. 18

På incheckningsdagen är rummet reserverat till kl. 18, såvida man inte separat har kommit överens om en senare ankomsttid. Om kunden inte har anlänt senast kl. 18 har hotellet rätt att överlåta rummet till en annan kund. Incheckningstiden för Hotell Seurahuone Helsinki är senast kl. 16. En på förhand betalad bokning är under alla omständigheter bekräftad och gäller även efter kl. 18 (för Seurahuone kl. 16).
 

Incheckning efter kl. 16 eller kl. 18

Om du kommer till hotellet efter kl. 18 (Seurahuone kl. 16) ska incheckningen bekräftas med ett kredit-betalkort. Då håller hotellet rummet som reserverat även efter kl. 18 (16). Om rummet inte har avbokats på incheckningsdagen senast kl. 18 (16) och kunden låter bli att komma till hotellet har hotellet rätt att debitera kunden för ett dygn. En på förhand betalad bokning är under alla omständigheter bekräftad och gäller även efter kl. 18 (kl. 16).

Betalningssätt

Du kan betala bokningen på förhand via nätbanken eller med betalkort i samband med en bokning via nätet. Du kan även betala bokningen på hotellet med kontanter eller betalkort. Vissa produkter kräver förhandsbetalning i samband med bokningen. Specialvillkoren anges vid bokningen. Stamkundspriserna är avsedda för fritidsresor, varvid inkvarteringen alltid ska betalas med ett personligt betalningsmedel.

Avbokningar

Ett rum kan avbokas avgiftsfritt senast på incheckningsdagen kl 18 (Seurahuone kl. 16). Priset för vissa produkter som kräver förhandsbetalning återbetalas inte. Specialvillkoren anges vid bokningen.

Observera! Avbokning för Hotell Seurahuone Helsinki är senast kl. 16. Bokningar för 1 natt på Cumulus Resort Rukahovi kan avbokas senast kl. 18 föregående dag. Avbokningar för flera nätter ska göras 1 vecka före ankomsten. Därefter är avbokningsavgiften 50 procent av värdet på det bokade paketet.

För bokningar vid jul, nyår och påsk krävs en förhandsbetalning på 100 procent. Avbokningen kan göras via vårt bokningssystem eller genom att ringa direkt till hotellet eller Restel Bokningscenter, tfn: +358 20 055 055 (0,17 €/samtal + 0,81 €/min + lsa/msa, eller internationell samtalsavgift om du ringer utanför Finland), som håller öppet dygnet runt.

Extra avgift för den som reser med husdjur

Extra avgift för husdjur i Cumulus City & Resort -hotellen är 10 €/natt/rum och i de andra hotellen 15 €/natt/rum. Ledar-, assistent- och tjänstehundar övernattar gratis på Restel-hotellen.

Åldersgräns

Endast en person som har fyllt 18 år kan boka ett rum. Om en minderårig reser utan en förälder eller vårdnadshavare ska föräldern eller vårdnadshavaren kontakta hotellet före inkvarteringstidpunkten. På så sätt kan vi vara säkra på att föräldern eller vårdnadshavaren är medveten om att den minderåriga övernattar på hotellet. Den person som har bokat ett rum för en minderårig ansvarar för den minderåriga personen, oberoende av om han/hon övernattar i samma rum eller inte.

Tvister

Vi strävar alltid efter att lösa eventuella tvister direkt med våra kunder. Om vi dock inte kan lösa tvisten tillsammans kan ni kontakta den riksomfattande magistraternas konsumentrådgivning (www.kuluttajaneuvonta.fi). Därefter kan kan ärendet vid behov föras vidare till konsumenttvistenämnden (www.kuluttajariita.fi) för behandling.